Woningen


Jutta van Nassaulaan

Nieuwbouw woonhuis - Sint Anthonis

De verdieping van deze woning is visueel verbonden met de begane grond door een verticale 'dwars-snede'. In de hal wordt het ruimtelijke karakter van de woning nog eens onderstreept door de vrijhangende trap die aansluit op een 'brug' (overloop) die de twee woningvolumes verbindt.
Helvoirtseweg

Uitbreiding woonhuis - Vught

In de uitbreiding van deze woning is een 'leefkeuken' en een badkamer gemaakt. Een groot daklicht boven de keuken en eetkamer verlicht de ruimte op een prettige manier. Ter plaatse van de aansluiting tussen 'bestaand' en 'nieuw' is ook voorzien in een daklicht, zodat ook diep in de woning voldoende daglicht is. Ook boven de douche is er een geplaatst, waardoor je letterlijk onder de sterren kan douchen.
Haarstraat

nieuwbouw vrijstaand woonhuis - Tuil

Deze vrijstaande woning met garage is gebaseerd op de klassieke notariswoning, maar heeft een moderne aanblik gekregen, o.a. door toepassing van hoekramen en een eigenzinnige, beeldbepalende schootsteen. De vide en de verschillende vloerniveau's in de woonkamer versterken het moderne karakter van de woning. De carport wordt visueel verbonden aan de garage via de overkragende pergola.
Ipperhoeve

volledige verbouwing boerderij - Haarsteeg

Deze voormalige boerenhoeve wordt volledig vernieuwd. De oorspronkelijke 'hokkerige' indeling wordt vervangen door een moderne ruimtelijke indeling, waarbij vides deze ruimtelijkheid nog eens benadrukken. De buitenzijde wordt volledig opgeknapt en voorzien van moderne daglichtopening, met behoud van het oorspronkelijke rurale karakter. Zo zijn de dakkappellen in riet uitgevoerd om de authentieke uitstraling te behouden.
Lavendelheide

Dakopbouw en uitbreiding woonhuis - Venray

Deze woning is aan de achterzijde uitgebouwd waardoor de leefruimte in de keuken en woonkamer is vergroot. Op het voormalige platte dak is voorzien in twee in elkaar geschoven zadeldaken waardoor een ruime zolder is gecreëerd.
Jasmijnstraat

Volledige verbouwing woonhuis - Rosmalen (in uitvoering)

Omdat dit vrijstaande woonhuis gebouwd is in een dijk, is het hoogteverschil tusen voor- en achtertuin leidend in de ontwerp-oplossingen. Er zijn enkele varianten opgezet waarin telkens een andere oplossing is bedacht voor de ontlsuiting van de begane grond naar de tuin. En geheel gestoken in een eigen beeldtaal die aansluit bij het sobere karakter van de bestaande woning.
De Hoeven

Verbouwing woonboerderij - Haarsteeg (in uitvoering)

De aanleiding voor de volledige verbouwing van deze woonboerderij is om te voorzien in een moderne indeling en toch de agrarisch karakteristiek te behouden en waar nodig te benadrukken. Zo worden draagconstructies omtimmerd met eikenhout om de klassieke sfeer van een boerderij te behouden. Dit wordt nog eens versterkt door toepassing van klassieke vloerafwerking, zoals hradstenen plavuizen. Om extra daglicht te krijgen wordt voorzien in grote daklichten die samen met vides de woning op een moderner plan brengen.
Middelvaart

Uitbreiding woonhuis en tuinafscheiding/schuur - Woudrichem

De uitbreiding van de woonkamer vormt de aanleiding tot het maken van een ontwerp met eenduidige beeldtaal die terugkomt in de schuur en tuinafscheiding.
Van Straelenlaan

Verbouwing voorgevel, nieuwe carport en tuinafscheiding - 's-Hertogenbosch

De nieuwe carport en tuinafscheiding zijn de aanleiding geweest om de woning een modernere aanblik te geven. Het contrast tussen de houten tuinafscheiding en nieuw gekozen kleuren voor de gevel en kozijnen geeft de woning een 'opfrisser'.
De Schoolmeesterstraat

Uitbreiding woonhuis - Vlijmen

Deze woning is aan de achterzijde over de gehele breedte verlengd. Hierdoor ontstaat een brede 'leefkeuken' met ernaast een logeerkamer. Er is voorzien in een luifel om direct zonlicht tegen te houden. Toch blijft de kamer heerlijk licht vanwege een dakraam over de volle breedte van de keuken.
Lekkerbeetjenlaan

Renovatie woonhuis - Vught

Deze woning is aan de voorzijde gemoderniseerd door toepassing van houten geveldelen en een zinken dak. I.c.m. grijs gekeimde gevels ontstaat zo een evenwichtig eigentijdse woning.
Oudendijk

Uitbreiding woonhuis - Oudendijk,

Op het garagedak van deze woning is een extra zadeldak gemaakt waardoor ruimte is gecreerd voor een badkamer en een vergroting van een slaapkamer. Een groot daklicht boven de slaapkamer verlicht de ruimte op een prettige manier. Ter plaatse van de aansluiting tussen 'bestaand' en 'nieuw' is ook voorzien in een daklicht boven de douche, wat een zeer ruimtelijk en licht effect heeft.
Koningsvaren

Renovatie woonhuis - Oisterwijk

Deze woning is gemoderniseerd door toepassing van gevelstuc op de bestaande gevel, i.c.m. houten delen. De aanbouw is bekleed met zink waardoor de woning weer een frisse eigentijdse aanblik heeft gekregen.

Utiliteit


Haarsteegsestraat

Verbouwing zorgboerderij - Haarsteeg

De voormalige schuur en overkapping zijn vernieuwd en geschikt gemaakt voor het ontvangen van gasten in de zorgboerderij en de woning. De eikenhouten spanten en de oude rustieke vloertegels geven het interieur een fraaie en landelijke aanblik.
Kofschip

nieuwbouw kinderdagverblijf - Lelystad

Op de bestaande fundering is een nieuw kinderdagverblijf gebouwd. De constructie is licht gehouden om de extra verdieping te kunnen dragen. Door toepassing van stucwerk vlakken krijgt het gebouw een passend speels karakter.
Kleine koppel

Verbouwing vrachtboot tot kantoren - Amersfoort

Een oude vrachtboot is letterlijk doormidden gezaagd en geschikt gemaakt voor kantoren. De zaagsnede is ruw en hoekig uitgevoerd om de benaming van het project te onderstrepen: schipbreuk!
De Maas

Nieuwbouw bedrijfshal en kantoren - Best

Deze bedrijfshal, met op de verdieping kantoren, is gevormd naar de kromming van de weg. Op de verdieping biedt de glasstrook een fraai zicht over het terrein.
Lindenhout

Uitbreiding bedrijfshal/kantoren - Mege

De uitbreiding van de bedrijfshal huisvest op de begane grond een kantine en op de 1e verdieping een kantoor. Door toepassing van lichtgekleurde metalen golfplaten in combinatie met antracietkleurige aluminium kozijnen ontstaat een modern en strak-vormgegeven uitbouw.