Woningen


Jutta van Nassaulaan

Nieuwbouw woonhuis - Sint Anthonis

De verdieping van deze woning is visueel verbonden met de begane grond door een verticale 'dwars-snede'. In de hal wordt het ruimtelijke karakter van de woning nog eens onderstreept door de vrijhangende trap die aansluit op een 'brug' (overloop) die de twee woningvolumes verbindt.
Langeweg

Nieuwbouw woonhuis - Haaren (in uitvoering)

De contour van het perceel vormt de aanleiding om de woning een wigvorm te geven, en door toepassing van een zadeldak loodrecht op de straat-richting krijgt het dak, met de schuin weglopende gootlijn, een dynamisch karakter. Vanuit de voorzijde van de woning is er een fraai uitzicht over lengte van de straat voor het huis. Vandaar dat daar een dubbelhoge pui is gecreerd die uitzicht biedt, maar dankzij lamellen voorziet in privacy t.o.v. het naastliggende fietspad. In het voorste deel van de woonkamer ondestreept de dubbelhoge pui en open haard het dynamische karakter en de grandeur van de woonkamer.
  Bekijk 3D-model
Brigidastraat

Verbouwing woonhuis - Breda

De opgave voor deze woning was om te voorzien in een ruimere praktische woonkeuken, en hiervoor zijn twee indelingsvarianten bekeken. De opdrachtgever wilde graag ook het exterieur van de aanbouw voorzien van een moderne aanblik, en daarvoor zijn ook twee varianten opgezet met hout en stucwerk.
  Bekijk 3D-model
Hurwenensestraat

Nieuwbouw woonhuis - Hurwenen (in uitvoering)

Op het terrein van een voormalige kwekerij wordt een vrijstaande woning gerealiseerd, die aan de achterzijde een weids vergezicht heeft. Dit wordt optimaal uitgenut door toepassing van een gevelvullende glazen pui. En de woonkeuken, die zich aan de achterzijde van woning bevindt, krijgt ook een zeer ruimtelijk karakter doordat deze ruimte doorloopt tot in de nok van woning. Ook de trap onderstreept het dynamische karakter doordat het als het ware door de keuken-kastenwand heen 'breekt'. Dit levert ook een fraai doorzicht vanaf de overloop op de verdieping richting de woonkeuken.
  Bekijk 3D-model
Frederik Hendriklaan

Aan- en opbouw aan 30er jaren woonhuis - 's-Hertogenbosch (in uitvoering)

Op de 1e verdieping van deze 30er jaren woning is een dakopbouw geplaatst op de bestaande keuken. Er is een paviljoen-achtige opbouw geplaatst die naadloos aansluit bij het karakter van de woning. De opbouw geeft extra ruimte aan de badkamer zodat deze weer een eigentijdse en praktische indeling krijgt. Door het grote glas-oppervlak ontstaat een prettig ruimte met veel daglicht. De aanbouw op de begane grond, en het doorbreken van de wand tussen keuken en eetkamer, geeft ruimte aan een sfeervolle woonkeuken.

Haarsteegsestraat

Interne verbouwing, dakverhoging en terrasoverkapping woonhuis - Haarsteeg

De woning was in zijn oorspronkelijke staat gedateerd t.a.v. indeling en uiterlijk. Door toevoeging van een nieuw buitenblad (metselwerk gevel) krijgt de gevel weer een eigentijdse steen en geeft in combinatie met de nieuwe kozijnen weer een frisse landelijke sfeer aan de woning. Ook wordt het dak verhoogd en voorzien van extra isolatie zodat de woning naast een esthetische verbetering ook qua energiezuinighuid op een hoger niveau getild wordt.
Helvoirtseweg

Uitbreiding woonhuis - Vught

In de uitbreiding van deze woning is een 'leefkeuken' en een badkamer gemaakt. Een groot daklicht boven de keuken en eetkamer verlicht de ruimte op een prettige manier. Ter plaatse van de aansluiting tussen 'bestaand' en 'nieuw' is ook voorzien in een daklicht, zodat ook diep in de woning voldoende daglicht is. Ook boven de douche is er een geplaatst, waardoor je letterlijk onder de sterren kan douchen.
Haarstraat

nieuwbouw vrijstaand woonhuis - Tuil

Deze vrijstaande woning met garage is gebaseerd op de klassieke notariswoning, maar heeft een moderne aanblik gekregen, o.a. door toepassing van hoekramen en een eigenzinnige, beeldbepalende schootsteen. De vide en de verschillende vloerniveau's in de woonkamer versterken het moderne karakter van de woning. De carport wordt visueel verbonden aan de garage via de overkragende pergola.
Gewande

Uitbreiding dijk-woning - Gewande (in uitvoering)

Aan de achterzijde van deze dijkwoning is een kantoorruimte gerealiseerd met pantry en voorportaal ten behoeve van zelfstandig gebruik van de ruimte. Door het toepassen van een overstekend zadeldak is een oplossing gecreeerd die qua stijl goed past bij het landelijke karakter van de woning. En hierdoor is het nieuwe terras voorzien van een lounge-achtige buitenruimte met houtkachel, met als achtergrond een gepotdekselde houten gevelbekleding.
Platanenlaan

Aanbouw woonhuis - Rosmalen (in uitvoering)

In deze split-level-woning is de woonkamer aan de voorgevel uitgebreid. Door toepassing van Western red cedar hout op de gevel van de uitbreiding krijgt de aanbouw een luxe uitstraling en vormt zo een accent in de aanblik van de woning. De bestaande kelder wordt opgenomen in de nieuwe aanbouw, en voorzien van extra raampartijen zodat deze ook ingezet kan worden als leefruimte. De woonkamer, die al een verhoogd niveau heeft, wordt zo een soort luxe lounge met panoramisch uitzicht over tuin en omgeving.
Jasmijnstraat

Volledige verbouwing woonhuis - Rosmalen (in uitvoering)

Omdat dit vrijstaande woonhuis gebouwd is in een dijk, is het hoogteverschil tusen voor- en achtertuin leidend in de ontwerp-oplossingen. Er zijn enkele varianten opgezet waarin telkens een andere oplossing is bedacht voor de ontlsuiting van de begane grond naar de tuin. En geheel gestoken in een eigen beeldtaal die aansluit bij het sobere karakter van de bestaande woning.
De Hoeven

Verbouwing woonboerderij - Haarsteeg (in uitvoering)

De aanleiding voor de volledige verbouwing van deze woonboerderij is om te voorzien in een moderne indeling en toch de agrarisch karakteristiek te behouden en waar nodig te benadrukken. Zo worden draagconstructies omtimmerd met eikenhout om de klassieke sfeer van een boerderij te behouden. Dit wordt nog eens versterkt door toepassing van klassieke vloerafwerking, zoals hradstenen plavuizen. Om extra daglicht te krijgen wordt voorzien in grote daklichten die samen met vides de woning op een moderner plan brengen.
Middelvaart

Uitbreiding woonhuis en tuinafscheiding/schuur - Woudrichem

De uitbreiding van de woonkamer vormt de aanleiding tot het maken van een ontwerp met eenduidige beeldtaal die terugkomt in de schuur en tuinafscheiding.
Van Straelenlaan

Verbouwing voorgevel, nieuwe carport en tuinafscheiding - 's-Hertogenbosch

De nieuwe carport en tuinafscheiding zijn de aanleiding geweest om de woning een modernere aanblik te geven. Het contrast tussen de houten tuinafscheiding en nieuw gekozen kleuren voor de gevel en kozijnen geeft de woning een 'opfrisser'.
De Schoolmeesterstraat

Uitbreiding woonhuis - Vlijmen

Deze woning is aan de achterzijde over de gehele breedte verlengd. Hierdoor ontstaat een brede 'leefkeuken' met ernaast een logeerkamer. Er is voorzien in een luifel om direct zonlicht tegen te houden. Toch blijft de kamer heerlijk licht vanwege een dakraam over de volle breedte van de keuken.
Lekkerbeetjenlaan

Renovatie woonhuis - Vught

Deze woning is aan de voorzijde gemoderniseerd door toepassing van houten geveldelen en een zinken dak. I.c.m. grijs gekeimde gevels ontstaat zo een evenwichtig eigentijdse woning.
Koningsvaren

Renovatie woonhuis - Oisterwijk

Deze woning is gemoderniseerd door toepassing van gevelstuc op de bestaande gevel, i.c.m. houten delen. De aanbouw is bekleed met zink waardoor de woning weer een frisse eigentijdse aanblik heeft gekregen.
Ipperhoeve

volledige verbouwing boerderij - Haarsteeg

Deze voormalige boerenhoeve wordt volledig vernieuwd. De oorspronkelijke 'hokkerige' indeling wordt vervangen door een moderne ruimtelijke indeling, waarbij vides deze ruimtelijkheid nog eens benadrukken. De buitenzijde wordt volledig opgeknapt en voorzien van moderne daglichtopening, met behoud van het oorspronkelijke rurale karakter. Zo zijn de dakkappellen in riet uitgevoerd om de authentieke uitstraling te behouden.